Unul dintre cele mai mari beneficii ale mersului pe bicicleta este cel legat de sanatate! Altfel spus, daca vei alege sa pedalezi in mod constant vei reusi sa combati sedentarismului si totodata sa iti mentii silueta sau chiar sa slabesti cateva kilograme. Achizitionarea unei biciciclete se poate dovedi a fi o idee buna atat prin prisma efectelor pozitive pentru sanatate, cat si datorita timpului mai scurt de deplasare precum si a economiilor pe care le vei face.

Daca locuiesti intr-un oras aglomerat, cu siguranta ai constatat ca dimineata, atunci cand mai toata lumea pleaca la serviciu, precum si seara, atunci cand toti se intorc de la serviciu, se pot crea adevarate ambuteiaje in trafic. Prin urmare, inainte de a porni la drum va trebui sa te inarmezi cu rabdare suficienta, insa optand pentru o bicicleta lucrurile se pot schimba. Aceasta se poate dovedi a fi mult mai rapida decat masina personala in situatiile de trafic intens, astfel ca vei face mai putin timp pana la serviciu si totodata mai putin timp pana acasa. Avand in vedere ca poti ajunge in orice loc din oras intr-un timp mai scurt, o bicicleta este o investitie foarte buna!

Mai mult decat atat, pe langa mentinerea starii de sanatate si timpul economisit, o bicicleta te poate ajuta sa faci economii chiar si din punct de vedere financiar. Masina personala necesita carburant pentru a se deplasa, iar atunci cand petreci mult timp in trafic vei consuma o cantitate mai mare de carburant decat in cazul in care ai strabate acelasi drum in conditii de trafic ideale. Pe langa necesitatea de a o alimenta cu un combustibil, masina trebuie reparata, iar adesea acestea reparatii nu sunt chiar ieftine.

Asadar, mersul pe bicicileta iti ofera, inainte de toate, un mare avantaj in ceea ce priveste starea de sanatate. Daca vei pedala regulat vei aduce beneficii organismului tau. Mai departe, mersul pe bicicleta te ajuta sa te deplasezi mai repede si mai usor in conditiile unui trafic aglomerat, asadar daca nu vrei sa-ti petreci timpul in masina asteptand decongestionarea traficului, poti opta oricand pentru o bicicleta care te duce repede si usor la destinatie.