Majoritatea persoanelor care s-au apucat de realizat bijuterii artizanale s-au gandit, intr-o oarecare masura, si la aspectele financiare. Din dorinta de a avea un venit in plus, indiferent cat este acesta, foarte multi tineri au inceput sa practice tot felul de activitati extra scolare. Realizarea de bijuterii artizanale este o activitate placuta, creativa, care, daca esti suficient de talentat, poate sa-ti aduca si ceva bani in plus. Pentru a reusi, insa, sa faci o afacere din acest aspect, trebuie sa ai timp, rabdare, talent si cativa bani de investit. Sa aflam impreuna cat se investeste si cat se castiga din realizarea bijuteriilor lucrate manual.

Cand vrei sa scoti bani din vanzarea de bijuterii handmade, trebuie sa tii cont si de concurenta. Exista foarte multe persoane care cunosc acest domeniu, il practica de multi ani, care il practica foarte bine si care castiga si bani din el. Insa, la un astfel de nivel nu ajungi peste noapte. Iti trebuie sute de bijuterii facute, ore libere, bani investiti in materiale si accesorii, talent si rabdare.

Bijuteriile artizanale sunt de mai multe feluri. De la bijuterii simple, la bijuterii complexe, realizate in zile de munca, unde se folosesc sute de margele/pietre pretioase etc. Bijuteriile simple pot fi realizate foarte usor, necesita o investitie mica, insa si pretul lor va fi mic. In plus, nimeni nu cauta sa cumpere bijuterii artizanale simple, banale.
Pentru a realiza o bijuterie handmade simpla, ai nevoie de ata speciala, de inchizatori si de margele. In general, investitia este atat cat iti doresti tu sa fie. Poti comanda margele mai ieftine sau margele mai scumpe, depinde de materialul din care sunt facute acestea. Oricum, pretul va varia si el in functie de materialele felosite.

Bijuteriile artizanale complexe, realizate din sute/mii de margele (precum margelele de nisip), colierele din pietre pretioase, necesita timp mult de lucru, delicatete, atentie maxima. In plus, pentru a realiza astfel de bijuterii handmade trebuie sa-ti comanzi materiale speciale iar acestea sunt destul de scumpe. Pretul acestor bijuterii poate ajunge insa la cateva sute de lei, depinde de numarul pietrelor pretioase si al timpului de lucru. Insa, asa cum functioneaza lucrurile si in alte afaceri, cat investesti, atat castigi!