In zilele noastre existenta unui calculator, fie el un laptop sau calculator desktop, este o necesitate. Pe langa accesul la internet acesta iti ofera posibilitatea de a viziona filme, de a asculta muzica, de a duce la bun sfarsit proiecte necesare la serviciu ori la scoala si multe altele. Daca te afli in situatia de a-ti cumpara un nou calculator si te intrebi daca sa optezi pentru un laptop sau un desktop PC atunci trebuie sa pui in balanta anumite aspecte pentru a fi sigur ca vei lua decizia corecta.

Unul dintre cele mai importante aspecte care poate inclina balanta catre un laptop sau un calculator desktop este raspunsul la urmatoarea intrebare: pentru ce voi folosi calculatorul? Daca vrei sa-l achizitionezi pentru a-l utiliza mai mult timp de acasa sau pentru programe ori jocuri mai solicitante, iar portabilitatea nu este foarte importanta pentru tine, deoarece nu trebuie neaparat sa il iei cu tine atunci cand pleci de acasa, cea mai buna solutie se poate dovedi a fi un calculator desktop.

Acesta are o serie de avantaje cum ar fi viteza mai mare la internet daca se opteaza pentru conectarea prin intermediul unui cablu, comparativ cu retelele wireless utilizate adesea de laptopuri si alte dispozitive portabile precum tabletele, telefoanele mobile inteligente si asa mai departe.

Daca iti trebuie un calculator portabil atunci achizitionarea unui laptop este, fara dar si poate, solutia cea mai buna. Acesta poate fi usor transportat, iar la ora actuala exista configuratii suficient de puternice pentru a-ti satisface cerintele. Mai mult decat atat, un laptop poate fi folosit chiar si acasa, iar unul dintre avantajele sale in aceasta situatie este ca nu ocupa prea mult loc comparativ cu un calculator desktop, astfel incat nu trebuie sa ii dedici un intreg birou.

Iata, deci, principalul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere daca nu esti hotarat in ceea ce priveste achizitionarea unui nou calculator. Laptopul iti ofera portabilitate si ocupa un spatiu mai mic, insa un calculator desktop iti ofera performanta sporita, posibilitatea de a alege un monitor de diferite dimensiuni si totodata ocazia de a-i imbunatati constant compomentele mult mai usor decat in cazul unui laptop.