La ora actuala exista numeroase modele de telefoane inteligente fabricate de diversi producatori, astfel ca o persoana care doreste sa isi cumpere un astfel de dispozitiv constata ca oferta existenta este atat de variata incat alegerea unui model devine o sarcina dificila. Cu toate acestea, exista unele criterii pe care le poti lua in considerare si care te vor ajuta sa iei o decizie buna intr-o perioada mai scurta de timp.

Alegerea unui telefon depinde de necesitatile pe care le ai, bugetul pe care esti pregatit sa il aloci acestei achizitii precum si cerintelor pe care le ai de la respectivul dispozitiv. Majoritatea telefoanelor inteligente au potentialul de a rula o sumedenie de aplicatii care mai de care mai utile si mai interesante, jocuri sau alte programe. Unele sunt dotate cu un display mai mare pentru un plus de confort in timp ce altele sunt mai mici. De asemenea, din punct de vedere tehnic acestea difera la fel de mult, unele avand procesoare puternice si memorie RAM suficienta pentru a rula diverse aplicatii pe cand unele sunt mai limitative la acest capitol.

Cu toate acestea, un criteriu important pe care trebuie sa il ai in vedere, indiferent de motivul pentru care iti cumperi un telefon, este capacitatea bateriei. Majoritatea celor care isi cumpara un telefon nou nu doresc sa il incarce de doua ori pe zi din cauza faptului ca acesta este dotat cu o baterie prea mica pentru a face fata unui display mare. De asemenea, bateria se termina mai repede sau mai incet in functie de preferintele fiecarui utilizator in parte, astfel ca o luminozitate crescuta, o utilizare intensa sau activarea diverselor functii pot duce la o descarcare rapida.

Asadar, daca vei folosi telefonul mobil pentru a rula numeroase aplicatii si jocuri trebuie sa iti indrepti atentia catre un telefon cu o baterie mai mare precum si cu un display mai mare – pentru a te bucura de calitatea unui joc sau a unui fisier video. Prin urmare, acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a-ti achizitiona un nou telefon mobil.