La ora actuala exista o gama variata de telefoane mobile inteligente care pot satisface chiar si cerintele unor utilizatori foarte pretentiosi. Pornind de la modele de diferite dimensiuni – cu ecrane foarte mari, medii sau chiar mici – si culminand cu modele dotate cu procesoare puternice sau memorie RAM suficienta pentru a utiliza o sumedenie de aplicatii, telefoane inteligente existente in prezent iti pot oferi, fara indoiala, exact ceea ce iti doresti de la un asemenea dispozitiv. Prin urmare, care sunt unele dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere?

In primul rand, inainte de achizitiona unui telefon mobil inteligent, trebuie sa iti stabilesti un buget. Avand in vedere numeroasele oferte este usor sa fii atras de catre modele foarte performante, cu dotari de ultima generatie, dar care necesita o investie mai mare, bineinteles. Prin urmare, unul dintre principalele aspecte este stabilirea unui buget.

Ulterior, iti poti indrepta atentia catre telefonul cu cea mai buna configuratie hardware care se incadreaza in acest buget, iar aici vorbim despre memoria RAM, procesorul si eventual memoria interna. Unele modele sunt dotate cu o memorie interna ce variaza de la cativa GB la zeci de GB. De asemenea, unele modele permit montarea unui card SD care poate suplimenta aceasta memorie interna in functie de preferinte.

Sistemul de operare al unui telefon mobil inteligent este, de asemenea, foarte important. Cele mai populare trei sisteme de operare existente la ora actuala in sfera telefoanelor mobile inteligente sunt: Android, iOS si Windows Phone.

De asemenea, daca te afli in situatia de a-ti cumpara un telefon inteligent atunci trebuie sa iti indrepti atentia si asupra bateriei sau, mai corect spus, trebuie sa ai in vedere capacitatea bateriei. Daca vei folosi telefonul o mare parte din timp pentru a utiliza diverse aplicatii sau pentru jocuri atunci vei constata ca bateria poate reprezinta un adevarat avantaj sau, dimpotriva, un mare minus.

Iata, asadar, cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a-ti cumpara un telefon mobil inteligent. Un sistem de operare usor de folosit care sa iti ofere aplicatiile de care ai nevoie, o configuratie hardware suficient de puternica pentru a rula aceste aplicatii si o baterie cat mai buna.