Un articol vestimentar deosebit de important din garderoba de iarna este reprezentat de ghetele specifice acestui sezon. La fel de importante ca o geaca groasa, ghetele trebuie sa iti asigure un confort sporit atunci cand te deplasezi pe un teren cu zapada sau chiar pe un teren uscat, dar rece din cauza temperaturilor coborate. Acestea pot fi purtate mai multe sezoane la rand, asadar este bine sa vezi si sa probezi cat mai multe modele inainte de a lua o decizie pentru a te bucura la maximum de investitia facuta.

Unul dintre cele mai importante aspecte in cazul unor ghete de iarna este impermeabilitatea acestora, fara indoiala. Indiferent ca vorbim despre zapada care abia s-a asternut ori zapada care deja se topeste, apa se poate infiltra cu usurinta in interiorul incaltamintei, iar acest aspect este foarte neplacut. Asadar, inainte de a investi o suma de bani intr-un model asigura-te ca acesta prezinta specificatii conform carora este impermeabil.

Ulterior, talpa ghetelor de iarna trebuie sa fie aderenta atat pe suprafetele acoperite de zapada, cat si pe cele acoperite de gheata. Nu este un secret ca iarna pot aparea adevarate capcane formate din polei, astfel ca talpa ghetelor de iarna trebuie sa iti asigure o aderenta cat mai buna pentru a te deplasa in conditii de siguranta. Mai mult decat atat, talpa acestora este singurul lucru care se afla intre picioarele tale si asfaltul sau terenul acoperit de zapada sau gheata, asadar confortul termic pe care ti-l ofera este un alt criteriu important.

In cazul in care vrei sa pleci intr-o vacanta la munte atunci este indicat sa iti cumperi o pereche de ghete de iarna special concepute pentru astfel de locatii. Acestea difera prin material si model de ghetele de iarna destinate mersului prin oras sau celor care pot fi asortate la o tinuta mai eleganta, asadar iata un aspect pe care trebuie sa il ai in vedere. Spre final, as mai vrea sa mentionez ca odata cu terminarea sezonului rece ghetele de iarna trebuie depozitate corespunzator, intr-un spatiu uscat si ferit de umezeala pentru a evita degradarea prematura a acestora.