Consumul de benzina reprezinta unul dintre cele mai mari impedimente al soferilor din Romania. Si acest aspect este cauzat de costurile benzinei forte ridicate, in crestere continua. Visul oricarui sofer este acela de a reduce consumul de benzina. Si pentru ca in oras este mai dificil de realizat acest lucru, in afara oraselor puteti pune in aplicare cateva reguli care sa vor ajute sa aveti un consum de benzina cat mai scazut. Sa vedem care sunt cele mai sigure trucuri.

Haosul din interiorul oraselor, circulatia aglomerata, semafoarele, trecerile de pietoni si transportul in comun, ii impiedica pe soferi sa circule rapid si bine. Toate aceste impedimente conduc, mai mult ca sigur, si catre un consum de benzina foarte ridicat. Daca asa stau lucrurile in oras, in afara acestora, soferii au ocazia sa conduca eficient, sa reduca timpul de deplasare, sa reduca stresul, sa ocoleasca uzura masinii si sa reduca consumul de benzina.

Pentru a face economie la benzina/motorina trebuie sa urmezi cateva reguli:

  • Inainte de a pleca la drumuri lungi trebuie sa-ti stabilesti traseul foarte clar. Ia harta, alege cele mai bune si cele mai cunoscute drumuri. Evita zonele pe care nu le cunosti, drumurile de tara, prin orase sau comune.
  • Nu te aventura fara sa stii exact unde vei ajunge. Este posibil sa mergi cu masina o perioada de timp, sa consumi benzina, si apoi sa fii nevoit sa te intorci pe traseul cunoscut.
  • Condu cu aceeasi viteza. Viteza constanta te ajuta sa ai un consum redus de benzina. In plus, nici masina nu se va uza atat de mult.
  • Circula in orele in care traseul este mai liber. Astfel, daca ai un drum lung de parcurs, poti pleca devreme. La orele diminetii, soselele sunt mai libere iar tu poti conduce fara opriri, fara sa stai la cozi, poti conduce cu o viteza constanta, consumul de benzina fiind mai mic.
  • Monteaza-ti un economizor de benzina. Economizorul te va ajuta sa reduci consumul de combustibil, oferind mai multa viata masinii tale. Aceste dispozitive¬†vor ajuta la curatarea naturala a motorului, il vor face mai silentios iar tu vei avea o masina mai rezistenta, care consuma mai putin (cu pana la 25% pentru motoarele pe benzina si cu pana la 15% pentru motoarele pe motorina).