Pe masura ce vara se apropie, se contureaza si amintirea zilelor toride de anul trecut in care nu puteam sta nici pe terasa casei din cauza caldurii. Anul acesta am decis instalarea unei copertine retractabile deasura terasei. Dar care sunt factorii pentru alegerea unei copertine sau a alteia?

  1. In primul rand trebuie cunoscute dimensiunile dorite ale copertinei, care pot depinde de pozitia peretelui pe care se monteaza. Observati pozitia soarelui pe perioada dupaamiezii si, in functie de suprafata pe care o doriti umbrita, puteti opta pentru dimensiunile copertinei retractabile, care este indicat sa fie casetata, pentru o protectie cat mai buna a mecanismelor si a tesaturii.
  2. Incercati sa contactati o firma dedicata pentru solutii de ubrire, poate chiar specializata in productia si/sau montarea de copertine retractabile casetate. O firma care numai cu asta se ocupa, este mult mai probabil sa fie mult mai serioasa decat una care face si termopane si zidarie si, de ce nu, si asigurari pentru masina. In plus, o firma dedicata acestui domeniu al copertinelor, va poate asigura si servisarea ulterioara a achizitiei dvs.
  3. Accesorizarea copertinei retractabile este un alat aspect de luat in considerare. Daca doriti o copertina retractabila casetata actionata electric, atunci, poate va ganditi si la o solutie remote sau wireless, pentru actionarea copertinei. Actionarea se poate face prin telecomanda prin lumina infrarosie sau cu intrerupator fix, montat pe perete.
    De asemenea, pot exista copertine retractabile casetate cu deschidere completa sau partiala. Pentru zilele mai putin insorite, puteti opta pentru deschiderea partiala a copertinei, astfel incat sa puteti beneficia si de cateva raze calde ale soarelui.
    Tot la capitolul accesorii, pot intra si senzorii de vant, care pot actiona automat copertina, in sensul inchiderii ei, daca vantul este prea puternic si poate deteriora copertina.
  4. Alti factori de alegere sunt culoarea si textura materialului copertinei retractabile, culoarea bratelor si a casetei copertinei retractabile, care trebuie alese astfel incat sa se armonizeze cu locuinta si terasa, dar si cu spatiul din jur. Materialul din care este fabricata copertina poate fi destul de important deoarece acesta poate transforma copertina retractabila dintr-o cheltuiala, intr-o investitie. Fiind vorba despre o solutie de umbrire, materialul copertinei retractabile casetate poate influenta foarte mult gradul de reducere a radiatiei solare in zona de sub copertina, astfel incat nu mai este necesara racirea complementara a acelui spatiu, reducand, astfel, cheltuielile pe ansamblul lor.
  5. Nu in ultimul rand, pretul copertinei retractabile casetate este un factor important pentru alegerea unei solutii sau a alteia. Fiind vorba despre o investitie, pretul copertinei poate fi amortizat intr-un timp mai lung sau mai scurt, in functie de multi factori.