In momentul in care vrei sa inlocuiesti vechiul telefon mobil cu unul nou vei constata ca oferta este atat de variata incat pur si simplu nu stii pe care sa il alegi. Pornind de la o gama variata de preturi, performante diferite si diverse alte caracteristici, telefoanele inteligente existente la ora actuala pe piata iti ofera exact ceea ce ai nevoie pentru a naviga repede si usor pe internet, pentru a verifica e-mail-uri, pentru a face fotografii la o claritate exceptionala, pentru a folosi GPS-ul in cazul in care te-ai pierdut si asa mai departe. Cu toate acestea, exista unele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere si care te pot ajuta sa iei mai usor o decizie.

Platforma sau sistemul de operare este unul dintre acestea. La ora actuala majoritatea telefoanelor inteligente opereaza trei mari sisteme de operare, iar dintre acestea amintim Android, iOS si Windows Phone. Toate telefoanele produse de Apple, inclusiv tabletele iPad folosesc iOS in timp ce multe alte telefoane inteligente utilizeaza sistemul de operare Android. Daca esti familiarizat cu unul dintre acestea atunci poti opta in continuare pentru un telefon bazat pe acelasi sistem de operare.

O alta caracteristica pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand doresti sa iti cumperi un nou telefon este design-ul exterior sau aspectul pe care acesta il are. In functie de preferintele personale, poti opta pentru telefoane cu un design placut, ecran curbat pe margini si asa mai departe precum si pentru telefoane care vin intr-o varietate de culori.

De asemenea, durata de viata a bateriei este un alt criteriu pe care il poti avea in vedere atunci cand cauti un telefon inteligent. Bateria poate fi relativ mare, insa daca display-ul este pe masura atunci aceasta se va termina la fel de repede ca in cazul unui telefon cu baterie mai mica, dar cu un display mai mic. Bineinteles ca acest lucru poate fi usor de tinut sub control ajustand luminozitatea ecranului in functie de necesitati. Prin urmare, iata doar cateva dintre aspectele pe care le poti lua in considerare atunci cand doresti sa iti cumperi un nou telefon.