O masina noua presupune unele avantaje pe care o masina second – hand nu le poate oferi. Daca ai la dispozitie un buget care iti permite achizitionarea unui autovehicul nou atunci trebuie sa ai in vedere toate avantajele pe care acesta ti le ofera comparativ cu o masina la mana a doua. In functie de preferinte si necesitatile pe care le ai, o masina noua se poate dovedi a fi o afacere excelenta, asadar inainte de a lua o decizie trebuie sa fii cat mai informat.

Pentru inceput, o masina care abia a iesit din fabrica va avea o perioada de exploatare mult mai mare datorita gradului aproape inexistent de uzura. Avand in vedere ca toate piesele sunt noi acestea vor atinge un nivel al uzurii – comparativ cu alte modele second hand ce au sute de mii de kilometri – abia peste ani buni de rulare sau distante foare mari parcurse, asadar iata un avantaj important pe care trebuie sa il ai in vedere.

De asemenea, un alt motiv pentru care ar trebui sa iti cumperi o masina noua consta in nivelul de echipare dorit. Cu alte cuvinte, in cazul unui autovehicul cumparat de la reprezentanta poti opta pentru dotari si optiuni in functie de necesitatile personale, bugetul pe care il ai si preferintele personale. Asadar, o masina noua iti va oferi posibilitatea de a o configura intocmai cum iti doresti.

Noile masini trebuie sa respecte o serie de reguli in ceea ce priveste consumul de carburant si noxele emise, astfel ca un motor de generatie noua va fi mai economic consumand mai putin carburant decat cele de generatie mai veche. Mai mult decat atat, chiar si taxele vor fi mai mici. Bineinteles ca acest ultim aspect depinde si de capacitatea cilindrica a motorului.

Un alt avantaj foarte important, poate chiar principalul pentru care ar trebui sa iti indrepti atentia catre o masina noua, este garantia! Aceasta va acoperi eventualele costuri ce apar ca urmare a defectiunii unor piese importante, astfel ca din punct de vedere financiar, o masina noua iti va oferi un confort sporit in ceea ce priveste costurile de intretinere aferente.