In incercarea de a reduce consumul de carburant precum si de a proteja mediul inconjurator cat mai bine cu putiinta au aparut diverse alte modalitati de propulsare a unui autovehicul si anume motorul hibrid si motorul electric. O masina hibrid se diferentiaza de una cu motor electric in totalitate pentru simplu fapt ca aceasta din urma nu foloseste decat bateriile pentru a se autopropulsa pe cand modelul hibrid combina existenta unui motor pe benzina cu cea a unui motor electric oferind astfel avantaje demne de luat in considerare si un consum mai mic de combustibil.

De asemenea, masinile hibrid nu consuma benzina atunci cand stationeaza la semafor sau in trafic, insa in momentul in care soferul apasa pedala de acceleratie acestea pornesc de pe loc. Folosind atat motoarele de benzina cat si cele electrice, modelele hibrid capata un avantaj in fata masinilor clasice care se afla la ora actuala intr-un numar foarte mare pe strazi si care, pe viitor, isi vor reduce – cel mai probabil – acest numar tocmai datorita imbunatatii tehnologiilor electrice si hibrid.

Masinile hibrid combina doua surse de propulsie, mai exact combustibilul si curentul electric, insa un aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere este ca odata la cativa ani bateriile care acumuleaza energia electrica vor trebui inlocuite. Mai mult decat atat, un alt dezavantaj pe care trebuie sa il ai in vedere cand vorbim despre modelele de masini hibrid consta in pretul de achizitie mai ridicat comparativ cu alte masini ce fac parte din acelasi segment de piata. Inainte de a lua o decizie este important sa te informezi cat mai bine cu putiinta, deoarece achizitionarea unui autovehicul este un pas important.

Unul dintre cele mai mare avantaje ale unui model hibrid consta in economia de carburant pe care o vei face precum si in autonomia sporita comparativ cu o masina electrica. De asemenea, masinile hibrid sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator, astfel ca este posibil ca pe viitor majoritatea automobilelor care vor rula pe strazi sa fie ori modele complet electrice ori modele hibrid. Iata, deci, cateva aspecte interesante legate de masinile hibrid.