Cu toate ca este foarte probabil ca masinile electrice sa capate din ce in ce mai mult teren pe viitor datorita avantajelor pe care le ofera atat mediului inconjurator, cat si utilizatorului, este important sa cunosti si dezavantajele acestor modele. Inainte de a face o investitie trebuie sa fii cat mai informat, iar achizitia unui nou automobil reprezinta o investitie importanta, astfel ca o informare cat mai completa te poate pune in situatia de a lua decizia corecta.

Unul dintre cele mai mare dezavantaje ale unei masini electrice consta in autonomia redusa pe care aceasta o are, astfel ca daca planuiesti sa parcurgi distante mari, in afara oraselor, probabil ca un model electric nu ti se potriveste cel mai bine. Mai mult decat atat, pe langa o autonomie mai mica, aceste masini necesita si un oarecare timp pentru a se incarca, astfel ca durata unui plin la pompa este de cateva minute pe cand o masina eletrica poate necesita o perioada mai mare pentru a se incarca. Prin urmare, daca vei calatori des in afara oraselor pe distante de sute de kilometri, atunci o masina electrica poate fi depasita de situatie, acestea fiind modele potrivite pentru traficul de oras.

Pretul de achizitie al unei masini electrice este, in general, mai mare decat al unei masini cu motor clasic, iar acest lucru se datoreaza in principal bateriilor folosite de automobil. Mai mult decat atat, aceste baterii vor trebuie schimbate la o perioada de cativa ani. De asemenea, din cauza faptului ca bateriile trebuie reincarcate pentru a te deplasa din nou cu masina va trebui sa planuiesti mai din timp actiunile pe care urmeaza sa le faci, insa acest ultim aspect nu reprezinta neaparat un mare dezavantaj, deoarece este foarte probabil ca pe viitor sa apara din ce in ce mai multe locatii de unde sa iti poti incarca masina, astfel ca in timp ce iti faci cumparaturile poti, foarte bine, lasa si masina la incarcat!

Asadar, iata cateva dintre principalele dezvantaje ale unei masini electrice. Inainte de a lua o decizie este important sa ai in vedere atat partile pozitive ale unui automobil electric, cat si pe cele negative.