Practicarea baschetului presupune existenta unui echipament sportiv adecvat, iar unul dintre cele mai importante elemente este reprezentant de incaltamintea pe care jucatorul o poarta in timpul antrenamentelor sau al meciului. Aceasta are capacitatea de a-i spori performantele pentru simplu fapt ca ii ofera suportul de care are nevoie precum si aderenta necesara, dar totodata il protejeaza impotriva accidentelor care pot surveni ca urmare a efortului fizic depus.

Unul dintre cele mai expuse segmente ale corpului in timpul unui meci de baschet este glezna, iar lipsa unor ghete special concepute pentru aceasta activitate sportiva poate creste rata accidentelor. Daca iti doresti sa eviti acest tip de accidentari atunci trebuie sa ai in vedere achizitionarea unor adidasi pentru baschet care iti ofera un suport al gleznei adecvat. Acestia sunt mai inalti si inglobeaza glezna, insa jucatorii care isi doresc rapiditate si viteza mai mare pe teren pot opta pentru ghete de baschet mai joase, dar trebuie sa aiba mereu in vedere ca renunta la o parte din suportul oferit gleznei.

Aspectul ghetelor de baschet este un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere, insa intotdeauna acesta trebuie sa fie luat in calcul dupa suportul gleznei si gradul de confort. Cu alte cuvinte, inainte de aspect trebuie sa te asiguri ca o anumita pereche de ghete pentru baschet iti asigura confortul si suportul necesar. De ce ai vrea sa optezi pentru incaltaminte ce arata bine, dar in care te simti inconfortabil? Acest element negativ poate influenta performantele pe care le ai in joc, iar aspectul poate trece pe un plan secund dupa o anumita perioada de timp, in schimb disconfortul va persista pe toata perioada utilizarii.

De asemenea, o alta caracteristica a ghetelor pentru baschet este aderenta, asadar alege o pereche care iti asigura stabilitatea de care ai nevoie pentru a nu te afla in situatia in care aluneci cu usurinta pe terenul de joc. Indreapta-ti atentia catre o firma recunoscuta pentru rezistenta produselor sale, astfel incat sa nu fii nevoit sa iti cumperi noi adidasi odata la fiecare doua luni. Asadar, ia in considerare cele cateva aspecte expuse mai sus.