La fel ca majoritatea activitatilor sportive, tenisul presupune existenta unor echipamente special concepute pentru a oferi jucatorului confortul de care are nevoie in timpul unui meci. Dintre aceste echipamente merita sa amintim despre importanta unor adidasi de calitate care sa ofere suport, confort si siguranta.

Dinamica unui joc de tenis presupune multa miscare dintr-o parte in alta a terenului, astfel ca sportivul necesita o pereche de adidasi care sa ii asigure un grad sporit de siguranta impotriva accidentelor. Spre exemplu, atunci cand porneste de pe loc pentru a ajunge intr-o alta locatie a terenului se exercita o presiune foarte mare indeosebi in zona laterala a adidasului, iar atunci cand jucatorul se opreste tot zona laterala este cel mai adesea supusa unui stres suplimentar. Prin urmare, o pereche de adidasi pentru jocul de tenis trebuie sa ofere jucatorului suportul de care are nevoie.

De asemenea, aderenta este la fel de importanta precum suportul pe laterala, deoarece toate aceste plecari si opriri bruste nu ar fi posibile fara o talpa care sa ofere o buna aderenta. In functie de tipul de teren pe care vei juca cel mai des, trebuie sa iti achizitionezi o pereche de adidasi pentru tenis care sa indeplineasca si aceasta caracteristica.

Confortul primeaza intotdeauna in fata aspectului sau a felului in care arata o pereche de adidasi pentru tenis. Altfel spus, este important ca atunci cand te incalti prima data cu acestia sa te simti confortabil avand in vedere atat numarul pe care il poti, cat si latimea piciorului tau sau inaltimea arcadei plantare. Aspectul este, intr-adevar, unul dintre elementele care te pot convinge sa cumperi sau nu o pereche de adidasi pentru tenis, insa acestia trebuie sa fie si confortabili. Aspectul se poate pierde intr-un interval de timp relativ sau te poti plictisi de modul in care acestia arata, insa confortul oferit este o caracteristica importanta pentru toata perioada in care vei utiliza acest echipament sportiv.

Dupa fiecare meci de tenis este important sa depozitezi incaltamintea folosita intr-un mediu bine ventilat si la o temperatura optima. De asemenea, poti folosi diverse produse destinate curatarii si ingrijirii acestor echipamente sportive.