Foarte rapide si foarte spornice sunt torturile cu crema de ciocolata. Blatul este foarte usor de realizat, iar decorul si crema de ciocolata depind de imaginatia fiecarei gospodine in parte. Un tort cu ciocolata poate fi „imbogatit” cu miez de nuca, cu fructe sau cu frisca. In functie de eveniment, torturile de ciocolata pot fi potrivite ca torturi aniversare sau torturi pentru ocazii speciale, chiar si pentru copii, care, uneori, pot fi unii dintre cei mai pretentiosi clienti

Blatul torturilor cu ciocolata
In primul rand va oferim o reteta de blat de tort, reteta general valabila, usor de preparat si extrem de gustoasa.
Pentru ingrediente aveti nevoie de: 4 oua, 150 g unt/margaria, 150 g faina, 100 g zahar pudra, 100 g cacao, zahar vanilat, praf de copt, nuca macinata 50 g, putina scortisoara pudra.

Blatul unui tort de ciocolata se prepara astfel: untul se freaca bine cu o parte din zaharul pudra. Se adauga apoi galbenusul, zaharul vanilat si scortisoara. Se presara faina, praful de copt, cacaoa si nucile si se amesteca totul bine, pana devin o pasta. Albusurile se bat spuma impreuna cu restul de zahar si apoi se amesteca usor cu prima compozitie. Dupa omogenizare, compozitia se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la 180 grade, aproximativ 25 de minute. Cand este gata, se scoate, se lasa la racit si se pune apoi pe un platou.

Creme si decoruri pentru torturile de ciocolata
Si daca blatul este gata, sa vedem cu ce putem umple si decora tortul nostru de ciocolata.
In primul rand nu uitati sa taiati blatul in doua bucati, sa-l insiropati si sa preparati o glazura rapida de ciocolata (topiti 150-200 de grame de ciocolata cu lapte in baie de aburi, cu o lingura de ulei).

In functie de gusturile membrilor familie, puteti sa folositi ca umplututa o dulceata de caise, o budinca de vanilie cu cateva bucatele de fructe. Puteti pune in dulceata si samburi de nuci sau chiar alune. Daca optati pentru varianta de budinca, puteti sa alegeti feliile de portocala, poate niste caise din compot sau cateva visine marinate. Umplutura tortului depinde doar de imaginatia dvs.
Deasupra blatului trebuie neaparat sa adaugati glazura de ciocolata pe care puteti sa o ornati dupa bunul plac. Puteti sa presarati si putina ciocolata alba rasa pe deasupra sau sa faceti un decor din frisca. Cateva capsune, de asemenea, vor avea mare succes si vor oferi o imagine frumoasa tortului dvs. de ciocolata.

Mai multe idei de ornare pentru torturi aniversare, gasiti aici.